Baggrunden

Ideen med at skrive nye Kim-bøger kom til mig for mange år siden. Jeg har altid været været stor fan af de oprindelige Kim-bøger og altid ønsket mig, at Jens K. Holm en dag ville skrive noget mere om vores 4 helte. Det gjorde han jo desværre aldrig, den sidste Kim-bog kom i 1973 og Jens K. Holm, som i virkeligheden hed Bengt Janus Nielsen, døde i 1988 kun 67 år gammel.

Gennem min hjemmeside glamrocker.dk har jeg gennem en del år gravet dybt i de skønne Kim-bøger og analyseret dem dybt og grundigt. Især stemningsbeskrivelsen af det gamle fiskerleje hvor de foregik har altid fascineret mig. For nogle år siden begyndte jeg så for sjov at skrive på den første nye Kim-bog, men gik i stå igen efter få sider. Et par år senere fik jeg så blod på tanden igen og fik gennemtænkt en handling og et plot.. 

De oprindelige Kim-bøger handlede jo om Kim, Erik, Brille og Katja, som hver sommer mødtes oppe i et lille fiskerleje på sjællands nordkyst og opklarede alle mulige mysterier og andet godt. Jeg har altid haft lyst til at få at vide hvad der blev af min barndoms 4 helte da de blev voksne, og når ingen andre ville skrive den historie, ja så måtte jeg jo gøre det selv!

Den første bog fra min hånd blev færdig i 2011 og jeg kontaktede derefter Bengt Janus Nielsens arvinger for at undersøge om det overhovedet var muligt at udgive en bog så tæt på de oprindelige Kim-bøgers univers. Stor var min glæde, da de gav mig deres uforbeholdne støtte og tilladelse og samtidigt gav mig nye værdifulde informationer om Bengt Janus Nielsens liv og hans baggrund for at skrive bøgerne. Biografien om ham kan findes HER.

Samtidig satte arvingerne mig i forbindelse med tegneren Amdi Thorsen, som tegnede omslagene de første mange Kim-bøger fra 1957. Det er hans kone Majken som laver omslagene til de nye Kim-bøger. 

 

Tilbage til forsiden