De Nye Kim-bøger

De nye Kim-bøger er vel ligeså meget et nostalgisk projekt som en historie om at Kim, Erik, Brille og Katja mødes igen efter alle de år. 

Min drøm om at der ville udkomme endnu en Kim-bog (eller flere) omfattede også, at de skulle se ud som de originale bøger og kunne stå side om side med dem på hylden, lige til højre for Kim-bog nr. 25 "Kim Og Edderkoppen" fra 1973. Det var altså i 2013 præcist 40 år siden den sidste Kim-bog udkom, så dette jubilæum blev altså fejret med at Kim-bog nr. 26 "Kim Vender Tilbage" kan komme på plads på hylden. Nu i 2022 er der så indtil videre udkommet 7 nye Kim-bøger og den næste er som altid i støbeskeen.

De originale omslag til bøgerne blev i de første mange år fra 1957 tegnet af Amdi Thorsen, som gennem mange år var venner med forfatteren til Kim-bøgerne Bengt Janus Nielsen. Amdi blev i 1966 gift med Majken, som idag også er en kendt tegner og illustrator og som bl.a. har tegnet for Familie Journalen i mange år. Amdi Thorsen døde desværre i januar 2016, 92 år gammel. Majken Thorsen tegnedei slutningen af 80erne nye omslag til en genudgivelse af Kim-bøgerne. Det er mig en stor glæde, at hun har taget sig tid til at også at tegne omslagene til de nye Kim-bøger, så omslagene får lige præcis den rigtige Kim-streg der var så kendetegnende for de gamle bøger.

På den måde kommer den nye bøger til at se fuldstændigt ud som de originale gamle bøger, med de kendte blå streger på ryggen og tykt lakeret papomslag .

                             

    Amdi og Majken Thorsen med Finn Jul Hjortsøe 2013             Omslaget til "Kim Vender Tilbage" fra 2013                       Omslaget til "Kim og bogen der blev væk" fra 2014

              

Tilbage til forsiden