Her får du lige en kort oversigt over de foreløbig 7 nye bøger der er udkommet efter at Kim, Erik, Brille og Katja har fundet sammen igen som voksne i Fiskerlejet:


Kim Vender Tilbage (2013):

Der er gået 40 år siden Kim og vennerne var børn, han er nu blevet voksen og har arvet sin onkel og tantes hus oppe på den sjællandske nordkyst, hvor han opholdt sig alle sommerferierne som dreng. Hans onkel og tante har været døde i mange år og deres søn, hans fætter Oskar, arvede huset da de døde og flyttede derop. Ham kendte Kim ikke særligt godt og Oskar kom næsten aldrig oppe i fiskerlejet da Kim var dreng, da han var flyttet ind til København. Men Oskar er nu også gået bort og har testamenteret huset til Kim.

Efter folkeskoletiden flyttede Kim til USA og stiftede familie derovre. Efter 40 år i udlandet er han nu hjemme i Danmark igen og historien starter med, at Kim indtager græsplænen foran sit nye hus og ligger og tænker lidt tilbage.

Kort tid efter ankommer Erik, som han har haft kontakt med gennem hele livet. Men freden varer ikke længe, og snart får de brug for både Brille og Katja til at opklare endnu et mysterium. Men hvor er de henne nu? Og hvad med Larsen? Selv om meget er forandret, så ligner fiskerlejet alligevel sig selv og hans onkel og tantes gamle hus gemmer på flere hemmeligheder i skabe og skuffer....

Kim Og Bogen Der Blev Væk (2014):

Historien begynder et par måneder efter "Kim Vender Tilbage". Kim er ved at falde til i sit nye hus i fiskerlejet. Han forsøger stadig at komme tæt på Katja, men hun er sød og afvisende over for hans tilnærmelser. 

Et gammelt manuskript til en Kim-bog, der aldrig blev udgivet dengang Kim, Erik, Brille og Katja var unge dukker op men forsvinder lige så pludseligt igen. Det samme gør Katja og straks er Kim & Co. i gang med at opklare hele 2 mysterier. Dramaet fører os både på sporet af deres gamle bekendt, forfatteren Peter Sander, og ud til Det Mystiske Hus, som spillede er stor rolle i en af de gamle Kim-bøger.

Kim Og Tysklæreren (2015):

Denne Kim-bog foregår i de gode gamle dage som de originale Kim-bøger og er en opfølgning til "Kim og bogen der blev væk" fra 2014.

Vi er tilbage i sommerferien året efter den sidste originale Kim-bog "Kim og Edderkoppen" fra 1973. Kim og Erik har fået knallerter og bogen starter med at de for første gang kører fra København til fiskerlejet på dem. Brille er kørt i forvejen med toget, for han har en overraskelse til dem. De indtager deres gamle hovedkvarter på Stokrosevej og sidder snart og driver den af på terrassen, da de pludselig får uventet besøg. 

Før end de ved af det, er de rodet ind i deres livs største mysterium, der både bringer dem til Jylland og sender Brille afsted på frierfødder...

Kim og Guldringen (2016):

Vi er nu tilbage i nutiden, hvor Kim og vennerne er blevet voksne.

Kim og vennerne bliver kontaktet af fiskerlejets gamle betjent Larsen, som nu bor ude på plejehjemmet i byen. Stoffer - som var fiskelejets mekaniker i gamle de gode gamle dage - havde åbenbart i det meste af sit liv en dyb uhyggelig hemmelighed som han ikke ønskede nogen fik kendskab til før efter hans død. Det fortalte han til Larsen, som nu vil have Kim & Co. til at prøve at grave denne hemmelighed frem i lyset. Det viser sig, at Stoffer bl.a. var modstandsmand under krigen.

Katja har en helt anden slags meget stor personlig hemmelighed overfor Kim og hun ved ikke rigtigt hvordan hun skal få talt med Kim om det.

Kim og den mystiske mand (2017):

Det hele starter på en fredelig, idyllisk og solrig vinterdag i fiskerlejets kirke. En smuk gammel guldring finder sin rette plads Katjas finger.
Men freden får hurtigt en ende for Katja. En frygtelig ulykke vender op og ned på hendes hverdag og sammen med Kim og vennerne må hun prøve at komme til bunds i, hvad der skete den dag ude på skrænten ved fyret.

Senere vender Kim, Erik og Brille tilbage til deres gamle skole inde i København for at fejre, at det er 40 år siden de gik ud af skolen og fortiden og minderne vælter dem i møde. Samtidig er Erik er i sit livs krise. Hvad er det der trykker ham? Kan Kim hjælpe ham? Ved Evelyn hvad der foregår?

60 år efter udgivelsen af den første Kim-bog i 1957 er Kim & Co. stadig i højeste grad på færde…

Kim og pigen i skoven (2019):

På en hyggelig nattetur gennem fiiskerlejets plantage, støder Kim, Erik og Brille dybt inde mellem træerne i mørket på en ulykkelig dame som tydeligvis bærer på en tragisk hemmelighed.

Efter et besøg hos fiskerlejets gamle betjent Larsen på plejehjemmet får de en viden om en gammel tragedie som ingen af dem kendte noget til. De finder hurtigt frem til, at ikke alle blade er blevet vendt i den historie og de begynder at grave i sagen. Dette fører dem både på en spændende tur langt ned i Tyskland og tingene bliver snart mere komplicerede end de havde regnet med.

Der kommer større følelser på spil i denne sag end de nogensinde har oplevet. Hvad var det for en hemmelighed som plantagens dybe stille ro gemte på?


Kim i Sønderjylland (2022)

Alt ånder fred i Fiskerlejet. Kim og Brille sidder og hygger sig på deres faste sten oppe på stranden og taler dybe tanker om livet og døden og den slags. Bagefter går de en lille tur på havnen og Brille får øje på en meget speciel bil.
En kendt komiker har fået stjålet sin båd i Fiskerlejets havn og beder vores venner om hjælp. Det lover de at kigge på ved lejlighed. Der skal og lyttes til lidt opera.
Kim, Erik, Brille og naturligvis Katja, Evelyn og Hanne finder ud af at de vil på en lille ferie sammen. Selv Fiskerlejets gode gamle politibetjent Larsen skal med på turen. Målet bliver det skønne Sønderjylland, hvor de lejer et par sommerhuse lige ud til vandet.
Før en de ved af det dukker den mærkelige bil op igen. Pludselig er de både på jagt efter bilen og båden. Samtidig er Kim på jagt efter sin families aner i det sønderjyske.
Det bliver en ferie med forhindringer og det hele ender meget uventet. Vel ankommet hjemme i Fiskerlejet igen bliver de alle sammen inviteret på middag af børnene med store nyheder på familiefronten.

 

Tilbage til forsiden